Webinar Covid-19

Recomanacions: Cemcat Psicologia CatSalut Internacionals

Al Cemcat volem prevenir la transmissió del SARS CoV-2 al màxim nivell. És per això que hem modificat el nostre funcionament per evitar desplaçaments no essencials. Alhora mantenim la cura de les persones per vies telemàtiques.

Visites mèdiques, psicològiques i d'infermeria

La pràctica totalitat de visites s’estan fent al dia que ja tenen programat mitjançant telemedicina, per trucada telefònica o per videotrucada. Seguim fent les primeres visites que es poden realitzar telemàticament i estem en contacte amb aquelles primeres visites que no es poden fer per aquesta via.

Tractaments en Hospital de Dia

S’han reduït al màxim els tractaments dispensats en l’entorn d’Hospital de Dia. En concret només vénen aquelles persones en tractaments que no es poden interrompre. Es revisa cada cas individualment.

Dispensació de tractaments

Acabem de començar la dispensació ambulatòria de les medicacions per esclerosi múltiple: orals i autoinjectables. Des d’infermeria ens posem en contacte amb cada persona individualment per mantenir la data de recollida dins d’un horari determinat.
Actualment no tenim la possibilitat a nivell institucional d’enviar medicació per missatgeria. Les persones usuàries poden optar per enviar un missatger o un taxi al Cemcat (havent-nos autoritzat a tal entrega) per recollir la medicació el dia programat i dins de l’horari que se’ls indiqui en la trucada telefònica que rebran.

Neurorehabilitació

La neurorehabilitació presencial ha quedat suspesa mentre duri la situació actual per evitar desplaçaments no essencials i permetre l’observació estricta del confinament. L’equip de terapeutes, està en contacte amb cada usuari programat per tal de mantenir l’activitat a domicili a través de recomanacions que se li fan arribar.

Urgències

El Cemcat segueix operatiu en el seu horari habitual de dilluns a divendres no festiu. Qualsevol persona usuària que cregui tenir una situació que requereix atenció urgent, ens pot trucar als números habituals de manera que el professional adequat s’hi posi en contacte.

Extraccions de sang

Les extraccions de sang programades tant a l’Hospital Vall d’Hebron com als diversos CAPS i altres centres de salut, poden tenir modificacions. Cal consultar amb el centre on tinguin programada l’extracció de sang. Al Cemcat s’estan fent aquelles extraccions de sang de pacients que requereixen control amb els quals ens posem en contacte de manera individual.

Ressonància magnètica

El Servei de Radiologia/Unitat de Ressonància Magnètica de Vall d’Hebron ha reduït la seva activitat. En el cas de persones amb EM, es posa en contacte individualment per realitzar exclusivament aquelles ressonàncies inajornables. Per la resta de casos, la Unitat de Ressonància Magnètica s’encarregarà de reprogramar.

COVID-19

Trobareu tota la informació essencial sobre EM i COVID-19 tant en els aspectes mèdics com psicològics que us poden ser de molta utilitat:

Share page with AddThis